IT hírek - 2013


A tableteket is drágítja mostantól az Artisjus
2013. december 30.

artisjusCsökkennek 2014-ben az Artisjus által beszedett, a zenei és filmes tartalmak szabad magánhasználatát lehetővé tévő üreshordozó jogdíjak, A karácsonykor bejelentett új díjszabás szerint több kategóriában módosul az adathordozók árába épített jogdíj, azonban új kategóriaként megjelenik a tablet is.
 
Tovább...

 


Adattárolás a kovászos ubi mellett
2013. december 23.

ebook1kFényképeinket tárolhatjuk a Facebook, a Microsoft és az amerikai titkosszolgálat szerverein is - vagy akár a saját sufninkban. Utóbbira a Synology házi adattárolója a legjobb megoldás.
 
Tovább...

 


Feltörték az iOS7-et
2013. december 23.

ebook1kMegjelent az iOS 7 jailbreak, magyarán az iPhone és az iPad legfrissebb operációs rendszerét is meg tudjuk szabadítani a kötöttségektől. Az Evasi0n nevű hekkercsoport által kiadott rendszertörés az iOS 7.0-tól egészen a 7.0.4-ig mindegyik rendszeren pár perc alatt lefuttatható. A törés többek közt azt teszi lehetővé, hogy a készülékeken ne csak az Apple App Store-t tudjuk használni, hanem alternatív szoftverboltokat is.
 
Tovább...

 


Leáll a PATA merevlemezek gyártásával a WD
2013. december 23.

ebook1kA kínai Expreview portál értesülései szerint a Western Digital most december 29-cel befejezi a nagyon hivatalosan Parallel-ATA, míg köznyelvben inkább csak IDE csatolófelületűnek nevezett merevlemezek gyártását. A legnagyobb meglepetést a többség számára talán inkább az jelenti, hogy egyáltalán készült még a SATA által 2003-ban leváltott csatlakozójú háttértár.
 
Tovább...

 


Microsoft: jövőre veszélyes lesz az XP
2013. december 20.

ebook1kNyolc pontban foglalta össze a következő év IT-biztonsággal kapcsolatos trendjeit a Microsoft, a listán pedig helyet kapott a Windows XP is, mint jövőre kritikussá váló biztonsági tényező is.
 
Tovább...

 


Amit az akkumulátorokról tudni érdemes
2013. december 18.

ebook1kA modern, XXI. századi ember létezése szinte lehetetlen kisebb-nagyobb mobil eszközök nélkül. Az ilyen berendezések döntő többsége akkumulátorban viszi magával a működéséhez szükséges elektromos energiát.
 
Tovább...

 


Az okosotthonok már a spájzban vannak
2013. december 17.

ebook1kAz okosotthonokra sokan még mindig a távoli jövő termékeiként tekintenek, pedig mára gyakorlatilag karnyújtásnyi távolságba kerültek. Egy-egy lakás már egy jobb asztali PC áráért felszerelhető az okostelefonos megfigyeléséhez, és főbb funkcióinak automatizálásához szükséges készülékekkel, az AI-komornyikra azonban még várni kell.
 
Tovább...

 


E-könyvet karácsonyra? Igen.
2013. december 8.

ebook1kE-könyv-olvasóból nem kisebb a választék, mint például tabletből, így nem könnyű eligazodni köztük. De nem is ördöngösség, most megmondjuk, mire figyeljen: e-tintásat vagy lcd-set, wifivel vagy 3G-vel, kicsit vagy nagyot? Nagyot nem tévedhet.
 
Tovább...

 


Megjelent a CyanogenMod legújabb stabil verziója
2013. december 8.

cm102kLetölthető a CyanogenMod 10.2, vagyis az 4.3-as verzión alapuló alternatív Android stabil kiadása. Ezzel nemrég céggé alakult fejlesztőcsapat megkezdi a munkát a rendszer legújabb, 4.4-re azaz a KitKat-ra épülő verzióján. Az új szoftver többek között új biztonsági funkciókkal is kiegészül.
 
Tovább...

 


Speciális SMS-ekkel megbéníthatók a Nexusok
2013. december 8.

gnexus5kSzolgáltatásmegtagadásos támadások indítására alkalmas hibát talált a Google Nexusok szoftverében egy román biztonsági szakértő. Bogdan Alecu egy éve értesítette a keresőcéget, de semmilyen érdemi választ nem kapott.
 
Tovább...

 


Itt lakik az internet
2013. november 29.

hnex5A Google, ami éveken keresztül már-már paranoiásan titkolózott a szervertermeivel kapcsolatosan (még a szerverparkok földrajzi elhelyezkedéséről sem nagyon beszélt a cég, a kiszolgáló gépek technikai részleteiről pedig főleg), most ritka bepillantást enged a szentélyekbe, ahonnan az összes szolgáltatása mögött álló szerverek üzemelnek. A szerverparkokat és az ott dolgozókat bemutató fotósorozat mellett a Street View kamerái is körbejártak a szervertermekben.
 
Tovább...

 


Rendőrségi vírus eltávolítása
2013. november 29.

hnex5Mostanában egyre több számítógépfertőződik meg az úgynevezett "rendőrségi vírussal" (alternatív nevei: ”interpol vírus”, “nemzeti nyomozó iroda vírus”) van fertőzve. Ezért úgy éreztük, hogy szükség van egy részletes leírásra, hogy hogyan is lehet leirtani ezt a vírust.
 
 
Tovább...

 


Boltokban az Xbox One
2013. november 22.

hnex5Tizenhárom országban, Ausztráliában, Ausztriában, Brazíliában, Franciaországban, Írországban, Kanadában, Mexikóban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Új-Zélandon, az Egyesült Királyságban és persze az USA-ban is mától kapható az Xbox One, a Microsoft természetesen óriási felhajtással készült a rajt apropóján.
 
 
Tovább...

 


Így vegyen külföldről ajándékot
2013. november 20.

hnex5Ha hatezer forintnál jóval drágább árut rendel unión kívülről, akkor kellemetlen meglepetésben lehet része, rácsapják ugyanis az áfát és némi vámot is. Ha mégis ezt teszi, akkor jópár igazolást kell feltetetni a küldeményre, ha azt akarjuk, hogy hamar meg is jöjjön. Ha trükközni is szeretne, inkább ne csinálja.
 
 
Tovább...

 


Nézz körül az Apple új főhadiszállásán!
2013. november 19.

hnex5Cupertino önkormányzata pár napja zöld utat adott az Apple új és rendkívül merész főhadiszállásának megépítéséhez – írja Wired újságírója. Már eddig is láthattunk látványterveket az épületről, most azonban újabb 24 gyönyörű képpel gazdagodott a galériánk.
 
 
Tovább...

 


Elstartolt a Playstation 4
2013. november 19.

hnex5Fontos dátumhoz érkeztünk: a Sony várva-várt új konzolja mától kapható Észak-Amerikában. Egy debüt mindig is jeles eseménynek számított a játékiparban, mostantól új generációba léptünk. New Yorkban egy látványos összejövetelen ünnepelték meg a startot.
 
Tovább...

 


Android 4.4 bemutató
2013. november 14.

hnex5Körülbelül két hónapja derült ki, hogy a legújabb Android verzió KitKat néven vonul majd be a köztudatba, ellentétben az elmúlt év során pletykált a Key Lime Pie elnevezéssel. A Google és a Hershey's (a KitKat gyártója) közötti együttműködés egyébként nem merült ki a névadásban, utóbbi többek között a csokiszelet Android-köntösbe csomagolt verzióját is piacra dobta, az Android 4.4-gyel szerelt telefonokból előcsalható az édesség logója, valamint érdemes rápillantani a közös weboldalra is.
 
Tovább...

 


Megjelent az IOS 7.0.4
2013. november 14.

iOS704100Az Apple pár perce kiadta az iOS 7.0.4-et, amiben több egyéb hiba mellett egy FaceTime-ot érintőt is javítanak, amikor adott esetben nem sikerültek a hívások.
 
 
Tovább...

 


Itt a Nexus 5 és az Android Kit-Kat
2013. november 2.

hnex5Bemutatták San Franciscóban az új Androidot (a Kit-Kat márkanéven futó 4.4-et) és a Google legújabb telefonját, a Nexus 5-öt. Pont ugyanúgy néz ki a Nexus 5, mint a kiszivárgott képeken, és pont olyan a belseje, mint amire szivárogtatás nélkül is lehetett számítani.
 
Tovább...

 


Netes vásárlási tippek
2013. október 31.

netvasarlaskAz Európai Bizottság felmérése szerint az Unióban elérhető összes internetes áruház választéka tizenhatszor nagyobb, mint az egyes országokban üzemelő fizikai üzletek kínálata. Bár az online vásárlók aránya Magyarországon alacsonyabb - a fogyasztók mintegy harmada számít aktív internetes vásárlónak, - az elképesztően széles kínálat, a gyors vásárlás, az alacsony árak és a jelentős kedvezmények egyre több embert csábítanak a virtuális üzletekbe. A folyamat hátterében egyértelműen az áll, hogy a webes vásárlás kézzelfogható előnyöket kínál.
Tovább...

 


Új szintre emeli tabletjeit az Apple
2013. október 22.

ipadairsmkAz Apple az előzetes pletykáknak megfelelően leleplezte az iPad Air és az új iPad mini tableteket, ahol a belső felújítása mellett a hordozhatóság új szintre emelése volt az egyik legfontosabb fejlesztési irány.
 
Tovább...

 


Megérkezett a Windows 8.1
2013. október 17.

ipadairsmkMár idén tavasszal hallani lehetett arról, hogy a Microsoft az Apple és Google operációs rendszeréhez hasonlóan a korábbinál gyakrabban frissíti majd a Windowst, hogy megjelenésében és funkcionalitásában is dinamikusabban tudjon reagálni az új trendekre. A kezdetben Windows Blue néven futó projektről időközben kiderült, hogy egy teljes termékcsoportot takar, aminek az otthoni felhasználók számára legérdekesebb darabja a Windows 8.1 lesz....
 
Tovább...

 


Elismerések az Y-cam Cube-nak
2013. október 1.

cubeAugusztusban két online teszt is elismerően nyilatkozott az Cube 1080p kameránkról. Az angol JasonSlater.co.uk négyoldalas bemutatója végén 5-ből 4,5 csillaggal, míg a Vortez.net ezüst „plecsnivel” jutalmazta a legnagyobb felbontású beltéri Y-cam kamerát. Utóbbi 8 oldalas írása végén „erősen” ajánlja otthonra és irodákba, és „high-end”-nek nevezi a kamera funkcióit...
 
Tovább...

 


Google Nexus 7 (2013)
2013. szeptember 23.

cubeA Google Nexus 7 tabletjének 2013-as kiadása kétségtelenül az élmezőnyt képviseli a héthüvelykes táblagépek körében. Akárcsak elődje, a készülék idei verziója is remek konstrukció, ám jóval letisztultabb formában. Hibát természetesen így is lehet rajta találni, de a prémium felépítés és felhasználói élmény bőségesen kárpótol....
 
Tovább...

 


Megjelent a hivatalos DSM 4.3!
2013. augusztus 27.

dsm livedemokA mai naptól már a DSM 4.3-as operációs rendszert tudjuk letölteni a Synology.com letöltési oldaláról. Így kevesebb, mint 2 hónap alatt vált véglegessé a július 1-én megjelent béta verzió. Mint a korábbi fejlesztések, a 4.3-as is számos újdonsággal gazdagítja az otthoni és a céges környezetben használt DiskStation és RackStation modellek képességét, hibajavításokat is tartalmaz, így telepítését minden Synology-felhasználó számára javasoljuk!
 
Tovább...

QR kód

qrcodemin

Elérhetőség

  KoTo IT
- Partner az informatikában
Tel:
+36 (30) 3380306
Fax:
+36 (26) 332415
Weboldal:
Email:

Üzleti partnereink