Synology NAS rendszerek


image002A NAS betűszó a Network Attached Storage, azaz a hálózatra csatolt tároló rövidítése. Magyarul Hálózati adattárolóként is ismerjük. A NAS egy fájl szinű adattároló eszköz, amely a számítógépes hálózathoz csatlakoztatva biztosítja az adatok megfelelő menedszelését a felhasználók között, legyenek azok akár egy másik földrészen is. Internetkapcsolat segítségével bárhonnan elérhető, a tárolt adatok megoszthatóak, védhetőek a felhasználói engedélyek megfelelő beálításásval.

A legújabb Synology NAS-ok  fejlett szolgáltatásaiknak hála komoly szerver funkciókat kínálnak kicsi, otthon is tetszetős formában és rendkívül alacsony energiafogyasztással. A hálózati adattárolás már csak az alap funkció, ennél manapság sokkal többre képesek ezek az eszközök. Futtathatjuk róluk saját weboldalunkat, levelezőszervert hozhatunk létre rajta, torrent kliens gondoskodhat a le- és feltöltésekről, multimédiás tartalmainkat játszathatjuk le vele hálózaton keresztül, internetes rádiókat hallgathatunk segítségével, fotó-, videó-, és blogmegosztásra is képes, USB-s nyomtatókat szolgál ki hálózaton keresztül és akár több kamerás megfigyelőrendszerként is tud funkcionálni, ráadásul mindezeket akár egymással párhuzamosan is lekezeli.

A megosztott tartalmakat Windows, Mac és Linux platformokról is el lehet érni, de Android és iOS alkalmazás is letölthető, hogy mobilról is kezelni tudjuk. Opcionálisan a Synology Remote távvezérlővel az otthoni hifi hangrendszeren vagy USB-s hangszórón keresztül is hallgathatjuk zenéinket. A NAS egyedi Synology DiskStation Manager (DSM) operációs rendszere széles körűen testreszabható, akár a személyekre lebontott jogosultsági szintekig konfigurálható.

 

 

Multimédia lejátszó


20120412174356 23Az otthoni hálózatunk kulcseszköze az a berendezés, amely minél harmonikusabban illeszkedik a Hi-Fi (de akár a Wifi) cuccaink közé is, tökéletesen játssza le az általunk használt digitális formátumokat (plusz lehetőleg minél több másfélét is, ki tudja mit találunk a neten vagy mit hoz át a barátunk egyszer), esetleg képes legyen hagyományos CD és DVD lejátszására is, ha időnként ilyenek is megfordulnak még nálunk. Ha nem csak mozizásra használjuk, hanem pl. zenét is hallgatnánk segítségével az egyébként is igényes zenehallgatáshoz összeállított erősítő + hangfalak szettünkön, akkor a hangminőség az egyik legfontosabb szempont. Ha komoly, nagyfelbontású plazma vagy LCD-TV-n moziznánk, akkor a képminőség és az ehhez megfelelő csatlakozó megléte is kulcsfontosságú.

Mivel alapvetően a teljes kényelemben történő szórakozás megvalósítása a célunk az otthoni hálózati médialejátszás kapcsán, ezért nagyon fontos pl. a lejátszó kényelmes távirányítója, ha saját képernyője van, akkor annak távolról is jól látható megjelenítése. Cégünk minden felmerülő igényre megfelelő alternatívával szolgál.

 

 

Megfigyelő rendszerek, IP kamera


y cam bullet hd 1080p black BIGIP kamerák olyan eszközök, amelyek az Internet Protocol-t (IP) használják. A képeket számítógépes hálózaton keresztül továbbítják, ami lehet normál hálózati kábel (UTP) vagy vezeték nélküli csatlakozás (Wi-Fi) – wifi kamera. Más, gyakran használt elnevezései az IP kameráknak: hálózati kamera, webkamera vagy online kamera (élő wifi kamera).

Az IP kamerák abban egyedül állóak, hogy kiemelkedően jó minőségű képet adnak. Sokkal élesebb élőképet adnak, mint az analóg CCTV kamerák. Ezen felül lehetőség van a kamera által megfigyelt terület képeit mindenféle rögzítő eszköz nélkül megtekinteni. Annyi kell csak, hogy a kamera valamilyen formában vezetékes vagy vezeték nélküli (WiFi) hálózathoz csatlakozzon. Bizonyos kamerákba micro SD kártya is behelyezhető így Önálló rögzítésre is képesek.

Típus Jel Hálózat Vezeték nélküli kapcsolat Működés Képfelbontás
IP kamera digitális számítógép hálózat van WIFI önmagában is működik akár több megapixel
Hagyományos kamera analóg dedikált kábelezés nincs WIFI rögzítőnek vagy pc-nek folyamatosan digitalizálnia kell a képét maximum 700 tv sor

 

 

 


 

Ha fejleszteni, bővítené szeretné multimédia rendszerét, keressen minket! Megvalósítjuk ötleteit!    Ajánlatot kérek . . .

QR kód

qrcodemin

Elérhetőség

  KoTo IT
- Partner az informatikában
Tel:
+36 (30) 3380306
Fax:
+36 (26) 332415
Weboldal:
Email:

Üzleti partnereink